Csapó Gábor nem akárki, hisz olimpiai bajnok, 272-szeres magyar válogatott vízilabdázó, edző és jogász. Ha valaki azt gondolná, hogy a híres sportoló ma is a legtöbb idejét az úszómedencében, vagy mint edző, annak a szélén tölti, az téved. Dudi( mindenki ezen a becenevén szólitja) midnen hétköznap délelőttjén a Budagyöngyében található. Az lehetetlen, hogy ne legyen ott. Törzshelye a Chili kávéház.

-Mióta jársz ide?

-Gyerekkorom óta.

-Ne viccelj, akkor még nem volt Budagyöngye áruház.

-Az nem, de piac igen. Igaz, büdös volt, koszos volt, alkoholt is mértek, ahol ismert embereket láthattál piálni. Nem akarom elhinni, hogy már 24 éve megnyitott, ez a többi plázára nem hasonlítható, barátságos, otthonos áruház. Itt az ember jól érzi magát. Ezért is találhatsz meg itt naponta.

-És mit csinálsz itt minden áldott nap?

-Bevásárolok, illetve a barátaimnak, üzletfeleimnek itt adok randevút.

-Elsősorban élelmiszert veszel?

-Szinte kizárólag azt.

És a hústól a szilváig, a joghurttól a különböző süteményekig mindent megkapok, ráadásul kíváló minőségben.


Az a boltos itt két napig sem tudna megélni, aki vacak árut tart. De ha lusta vagyok haza cipelni a szatyrot, hogy otthon összedobjak valamit, akkor itt eszem. Hál' Istennek ebben a műfajban is remek a választék. Ha akarok sushit eszem, ha kínaira vágyom, azt is megtalálom itt, és még sorolhatnám a különböző kisebb-nagyobb éttermeket.

-De ha az ember téged gyorsan és biztosan meg akar találni, csupán egy helyre kell mennie, a kis Chili kávéházba. Mindig ugyanott ülsz, mégpedig a bejárati ajtó mellett.

-Én eleve kávéházi figura vagyok. Olyannyira, hogy sok-sok évvel ezelőtt Rómában meglátogattam egy kávéházat, ahová kedvem lett volna beülni. A barátaim azt mondták, ne viccelj, itt egy kávé négyezer forintnyi lírába kerül. De nem hallgattam rájuk és bementem. Sajnos igazuk volt, mert tényleg csillagászati összeget kellett kifizetnem az egyébként pompás kávéért, de máig is büszkén mondhatom, hogy Róma talán legjobb, legismertebb kávézójának voltam a vendége.

-Csak a kávéházakat kedveled, vagy magát a kávét is?

-Én kávés vagyok. Alkoholt ritkán iszom, napközben soha.

-Ha nyitnál itt egy üzletet, az mit árulna?

-Nekem a kedvenc márkám a Ralph Lauren. Ezzel próbálkoznék.

-Ha felkérnének arra, hogy készíts egy hirdetést a Budagyöngyéről, az hogyan szólna?

-Hogy ez egy nyugodt, barátságos, otthonos hely. Jöjjenek ide, ha jól akarják érezni magukat. Aki ezt igazolja, az én vagyok.


Szilágyi János