Budagyöngye-New York

A legbarátságpsabb bevásárlóközpont

Hernádi Judit színésznőt nem a Budagyöngyében ismertem meg, bár ez is előfordulhatott volna, hisz igen gyakran találkozunk ott, lévén mindketten törzsvásárlók vagyunk. Ez a beszélgetés is az egyik földszinti kávézóban zajlott köztünk.

-Azért fordulsz meg itt szinte naponta, mert a közelben laksz, vagy annyira kedveled ezt a helyet, hogy veszed a fáradságot és gyakran ide autózol?

-Valószínűleg távolabbról is ide jönnék, mert szeretek itt lenni, de szerencsére közel lakom, úgyhogy csak átsétálok. Mint ezt tettem annakidején is, amikor csak egy kis zöldésges piac volt ezen a helyen.

- Hát most itt a zöldségen kívül is minden beszerezhető. Ennek ellenére te még ma is elsősorban élelmiszert vásárolsz?

-Ez változó. Van, amikor ruhát is veszek, esetleg cipőt vagy táskát. Ha nyílik egy új bolt, abban mindig körülnézek és izgulok, hogy rajtam kívül más is betegye oda a lábát, nehogy tönkremenjen az üzlet.

-Ez igazán rendes dolog tőled.

-Nem én vagyok a rendes, hanem a hely szellem ilyen. Ebben a bevásárlóközpontban mindenki úgy érezheti magát, mintha valamennyien ugyanabban a faluban laknának, ahol az emberk ismerik egymást.


Ide nem lehet úgy bejönni, hogy egy-két percen belül ne futnál össze egy ismerőssel. Nekem a Budagyöngyében születtek új barátságaim. Nem is egy.

-Eladókkal is?

-Közülük sokkal jóban vagyok, de én most a vásárlókra gondoltam. Ha hiszed, ha nem egyszer megismerkedtem egy hölggyel, akivel annyira összebarátkoztunk, hogy amikor elmondta, mennyire szeretne egyszer New Yorkba utazni, azt javasoltam: rendben, menjünk. És kettesben elutaztunk oda.

-Ugratsz ugye?

-Dehogyis. Én egy bátor lány vagyok, és ő is az. Így hát miért ne mentünk volna?

-Mindenből levonhatom azt a következtetést, hogy te, ha valakivel találkozni akarsz, ezt a helyet jelölöd meg a beszélgetés helyszínéül?

-Persze. Nem is egyszer. Ha én jól érzem magam itt - márpedig ez így van - akkor nyugodtan feltételezhetem, hogy más is így lesz ezzel.

-Ezek után, ha egy szóban kéne összefoglalnod, milyen hely is a Budagyöngye Bevásárlóközpont, mit mondanál?

-Szuper!